Zwarte pens met appeltjes

Ingrediënten (4 personen):

4 aardappelen / 2 zwarte pensen / 2 stoofappels / boter / melk / nootmuskaat / peterselie / peper en zout

Werkwijze:

Breng een pot water aan de kook. Schil de aardappelen en smijt ze in het kokende water. Pureer nadien de aardappelen met wat melk en een klontje boter. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Snijdt de stoofappels in kleine schijfjes. Bak ze in een pan met boter tot ze lichtjes bruinen zijn. Snijdt de pensen en dunne schijfjes en bak ze in wat boter tot ze lekker krokant zijn.

Neem een tandenstoker en spies afwisselend een schijfje pens en appel op. Serveer dit met een eetlepel puree. Bestrooi met wat fijngesneden peterselie en plaats het spiesje bovenop.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>