Zalmkoekjes
/ in Hapjes
/ tags ,

Ingrediënten (8 stuks):

600 gram aardappelen / 500 gram zalmfilet / 1 eetlepel bloem / 1 groot ei / 2 citroenen / bos peterselie / olijfolie / zeezout en zwarte peper

 

Werkwijze:

Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Doe ze in de pot met kokend water.

Wrijf de zalmfilets in met olijfolie, peper en zout. Leg de vis in een vergiet, dek hem af met aluminiumfolie en zet het op de pot met de kokende aardappelen. Draai het vuur laag en laat de pot 10 à 12 minuten op het vuur tot de aardappelen en vis beiden gaat zijn.

Haal de stukken vis uit het vergiet en leg even opzij. Laat de aardappelen even in het vergiet uitlekken en doe ze terug in de pot om droog te dampen. Hak de peterselieblaadjes fijn. Stamp de aardappelen fijn en spreid de puree in een kom, trek de vis in vlokken en voeg ze erbij. Voeg een eetlepel bloem, het ei en de gehakte peterselie erbij samen met wat peper en zout. Rasp er wat citroenschil bij, stamp alles fijn en meng het  goed onder elkaar.

Bestuif je werkvlak met bloem. Verdeel het vismengsel in 8 delen en kneed er ongeveer 2 cm dikke, ronde schijfjes van en bestuif ze goed met bloem. Leg de viskoekjes in een bord met wat bloem. Plaats ze een uur in de koelkast, hierdoor worden ze steviger.

Plaats een pan met een flinke scheut olijfolie op een matig vuur. Pas wanneer de olijfolie heet is, bak de viskoekjes 3 à 4 minuten langs elke kant zodat ze mooi goudbruin zien.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>