Zalm met yoghurt en limoenespuma

Ingrediënten (4 personen):

160 gram rauwe zalm / 1 dl Griekse yoghurt / 1 rode ui / 1/4 komkommer / 3 dl melk / 250 gram room / 2,5 blaadjes gelatine / 1 limoen / dille / olijfolie / peper en grof zeezout

Werkwijze:

Pekel de zalm 60 minuten in het grof zout. Spoel daarna af met koud water en dep droog. Snijd de zalm in fijne dobbelsteentjes en breng op smaak met olijfolie en peper.

Laat de gelatine weken in koud water.

Klop de Griekse yoghurt op en breng deze op smaak met peper en zout. Voeg er de rode uit en komkommer bij.

Verwarm de melk samen met de room en voeg de geweekte gelatine toe. Pers de limoen en doe het sap erbij. Roer alles door elkaar en giet dit geheel af in een zeef. Steek 2 patronen in de zeef.

Neem een klein glaasje. Leg een laagje zalmblokjes en daarbovenop wat Griekse yoghurt. Spuit daarbovenop de limoensap. Werk af met wat dille.

Laat het smaken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>