Vitello Tonnato

Ingrediënten (4 personen):
Halve kilo kalfsgebraad / 2,5 dl droge witte wijn / 5 dl kippenbouillon / salie / tijm / laurier / 1 blik tonijn op eigen nat / 2 eetlepels kappertjes / 1 eetlepel augurkjes / 1 eetlepel citroensap / mayonaise (of olie, eieren, azijn en mosterd) / grote kappertjes met steel (voor de afwerking) / peper en zout

Werkwijze:
vitello_tonnato5b35d
Breng de wijn samen met de kippenbouillon aan de kook. Voeg daarbij de salie, tijm en laurier toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Laat 10 minuten zachtjes koken. Pocheer* het vlees in de bouillon gedurende 45 minuten. Laat daarna afkoelen in het kookvocht.

Mix de tonijn, kappertje, zure augurken, citroensap en meng dit met (zelfgemaakte) mayonaise op smaak. Voeg de nodige peper en zout toe.

Snijd het vlees in dunne plakjes en dien op met de saus. Werk af met enkele grote kappertjes bovenop.

*Pocheren is het gaar maken van voedsel in weinig vocht, en net iets onder het kookpunt

 

1 Comment On This Topic
  1. Simone
    4 years ago

    Heerlijk, ik ben gek op een goede vitello tonnato

Laat een reactie achter bij Simone Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>