Tomatentaart met emmental

Ingrediënten (4 personen):

Bladerdeeg / 7 à 8 tomaten / 200 gram emmental (blok) / mosterd / olijfolie / boter / tijm / peper en zout

Werkwijze:

Verwarm de oven op 200°C.

Reinig de taartvorm en smeer deze in met boter. Bekleed de vorm met het bladerdeeg en maak er gaatjes in met een vork maar NIET tot op de bodem. Snij de emmental en tomaten in schijfjes.

Smeer de vorm in met mosterd. Leg daarop de schijfjes emmental en dan de schijfjes tomaten. Kruidt af met peper, zout en tijm. Smeer je in met enkele druppels olijfolie.

Zet de taart in de voorverwarmde oven (200°C) gedurende 20 à 25 min. Wanneer je de taart uithaalt moet je hem onmiddellijk ontvormen.

Je kan de taart zowel warm als koud serveren.

Smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>