Tomaten in de oven met stokbrood

Ingrediënten (4 personen): 

8 middelgrote tomaten / half stokbrood / 3 teentjes look / 4 takjes basilicum / olijfolie / peper en zout

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 210°C. 

Spoel de tomaten, wrijf ze droog, verwijder de hoedjes en zoveel mogelijk zaadjes.

Snij het stokbrood in zeer kleine stukje. Pel en ontkiem de teentjes look en snij ze in fijne schijfjes. Spoel de takjes basilicum, haal de bloedjes eraf en hak ze fijn.

Bestrooi de tomaten met het brood, look en de basilicum. Breng het op smaak met wat peper en zout. Besprenkel rijkelijk met olijfolie. Giet 5 cl water in de ovenschaal. Laat 30 minuten bakken in de oven.

Serveer warm.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>