Tomaten gevuld met kruiden

Ingrediënten (4 personen):
4 grote tomaten – 1 ui – 2 teentjes knoflook – 12 zwarte olijven, ontpit – olijfolie – 30 gram panko bruidkruim – verse oregano – verse munt – verse peterselie – 2 el kappertjes – peper en zout

Tomaten gevuld met kruidenWerkwijze:
Verhit de oven op 160°C.

Snijd de bovenkant van elke tomaat af en gooi ze weg. Schep met een theelepel de kern en pitten uit de tomaten zodat een leeg “bakje” overblijft. Bestrooi de binnenkort met zout en zet ze omgekeerd in een vergiet zodat al het vocht eruit loopt.

Snijd de ui fijn en hak de look fijn. Snijd de olijven in kleine stukjes. Doe de ui, knoflook en wat olijfolie samen in een pan en bak 6 à 7 minuten op een laag vuur tot de ui gaan is. Hak ondertussen de kruiden fijn.

Neem de pan van het vuur en roer de panko, kruiden en pakkertjes door het mengsel. Breng op smaak met wat peper en zout.

Dep de binnenkant van de tomaten droog met keukenpapier. Vul ze met de kruidenvulling en het druk het iets aan.

Zet de tomaten in een ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie over. Bak ze 40-45 minuten in de oven tot de tomaten gaar zijn. Dien ze heet op.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>