Tom Ka Kai

Ingrediënten:

1 liter gevogeltefond / 1 ajuin / 2 teentjes look / 2 theelepels rode currypasta / 650 gram kipfilet / 2,5 liter kokosmelk / 2 Spaanse pepers / 5 stengels citroengras / enkele limoenblaadjes / 4 centimeter gember / 1 theelepel suiker / 50 gram tomatenpuree / 6 eetlepels vissaus / 500 gram champignons / 3 limoenen / bundeltje koriander / olijfolie / peper en zout

Werkwijze: 

Schil de ajuin en look en snijdt deze fijn. Verhit een kookpan en stoof de ajuin in olijfolie. Voeg de rode currypasta toe. Voeg de gevogeltefond, kokosmelk, citroengras, limoenbladeren, suiker en tomatenpuree toe. Verwijder de zaadjes van de Spaanse peper en voeg deze toe aan de soep. Snijdt de kip in stukjes en voeg toe aan de rest. Laat alles ongeveer 30 minuten koken. Voeg dan de vissaus toe.

Kuis de champignons, liefst met een borsteltje, en snijdt ze in vier. Voeg ze bij de soep. Snijdt de limoenen in 2 en voeg ze ook bij de soep. Gebruik peper en zout om de soep op smaak te brengen.

Strooi wat koriander op de soep, net voor je de soep serveert.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>