Tartaar van tonijn met mierikswortelyoghurt

Ingrediënten (4 personen):

300 gram tonijn / 2 eierdooiers / dille / olijfolie / 1 eetlepel citroensap / 1 eetlepel mosterd / 1 koffielepel geraspte mierikswortel / 100 ml yoghurt / 4 sneetjes geroosterd brood / peper en zout

Werkwijze:

Snij de tonijnfilet in kleine stukjes. Hak de dille fijn en meng deze met de eierdooiers, citroensap en mosterd. Voeg er de tonijn aan toe. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Meng de mierikswortel en de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

Steek 4 cirkels uit het geroosterd brood door de ringen in het brood te duwen. Plaats het brood in de ringen en schik de tartaar op het geroosterde brood. Duw aan met een eetlepel. Voeg mierikswortelyoghurt toe naast de ringen (niet iedereen kent/houdt van mierikswortel).

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>