Taboulé

Ingrediënten (8 personen):

2 bouillonblokjes / 3 bekers couscous / olijfolie / 5 tomaten / komkommer / 1 bundeltje pijpajuintjes / pijnboompitten / 2 sjalotjes / 3 teentjes look / munt / koriander / bieslook / (ras el hanout, Marokkaanse kruid ) / peper en zout

Werkwijze: 

Kook 3 bekers water en voeg er 2 bouillonblokjes aan toen. Voeg het kokend water bij de couscous in een grote kom en breng op smaak met 5 eetlepels olijfolie, peper en zout. Laat 5 tot 10 minuten rusten. Zo kan het water goed intrekken.

Emondeer* de tomaten, verwijder de zaadjes en snijdt in kleine blokjes. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijdt in kleine stukjes. Bak de pijnboompitten tot dat ze goud bruin zijn. Was de pijpajuintjes, verwijder de buitenste laag en snijdt in kleine stukjes. Schil de sjalotjes en snijdt in kleine blokjes en pers de look.

Meng alles onder elkaar en kruid af met olijfolie, munt, koriander, bieslook, ras el hanout, peper en zout.

Smakelijk!

*emonderen: Je kan tomaten makkelijk ontvellen door ze 12 tot 15 tellen in kokend water te dompelen. Snij vooraf de top van elke tomaat in met een kruisje.

2 Comments On This Topic
  1. Michael Rosmane
    5 years ago

    Was dit het recept voor de couscous die je op je verjaardags bbq had? want die was echt wel lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>