Speculoos tiramisu

Ingrediënten (4 personen): 

125 gram speculoos / 250 g mascarpone / koffie / 2 eieren / 50 g bloemsuiker / cacaopoeder

Werkwijze:

Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart. Meng de 2 eierdooiers & bloemsuiker tot een luchtig en lichtkleurig beslag. Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel. Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. Klop de lepel niet af op de rand van de kom, want zo klop je de lucht uit het opgeklopt eiwit.

Maak koffie. Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie, maar niet te lang want ze moeten nog een beetje krokant zijn! Leg ze op de bodem van de kom en bedek ze met een laag mascarponecrème. Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte speculoosjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog een keer. Altijd eindigen met crème. Strooi er met een zeef een laagje cacaopoeder bovenop. Laat de  tiramisu minstens 5 uur in de koelkast om op te stijven.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>