Sorbet van tomaat

Ingrediënten:

150 gram tomatenvlees / 1  rode paprika / 2 teentjes knoflook / 1 sjalot / 1 cl rodewijnazijn / komijn / tabasco / gelatine (of agar voor vegetariërs) / basilicum / peper en zout

Werkwijze:

Schil de paprika en verwijder de zaadjes. Verwijder de pel van de knoflook en sjalot. Mix het tomatenvlees, paprika, knoflook, sjalot, rodewijnazijn, enkele druppels tabasco en een beetje komijn. Breng op smaak met peper en zout. Doe het geheel door een puntzeef. Leg de gelatineblaadjes in koud water. Warm de sorbet op, kneed de gelatineblaadjes uit en voeg ze aan de sorbet toe.

Serveer de tomatensorbet in een quenelle* en daarboven op een basilicumblaadje.

*Quenelle zijn langwerpige balletjes a.d.h.v. 2 eetlepels.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>