Salade van scampi’s, komkommer, kerstomaatjes & rucola

Ingrediënten (4 personen):

40 scampi’s / 2 komkommers / 24 kerstomaatjes / rucola / gember / basilicum / munt / zonneolie / ciderazijn / Spaans pepertje / boter / olijfolie /peper en zout

Werkwijze:

Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijdt in brunoise. Pluk de kerstomaatjes, was ze goed en snijdt ze in twee. Spoel de rucola en dep af met een handdoek. Schil de gember en snijdt in brunoise. Was de Spaanse peper en snijdt in brunoise. Was de basilicum en munt, dep af met een handdoek en snijdt in reepjes.

Maak een vinaigrette van zonneolie en ciderazijn. Meng goed en werk af met de gesneden gember en Spaanse peper. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.

Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Bak de scampi’s kort op een heet vuur in boter en olijfolie. Smijt ze daarna in een vergiet zodat het vet kan afdruppen en laten afkoelen.

Neem een grote kom en meng alles onder elkaar. Werk af met de gesneden basilicum en munt.

Laat het smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>