Quartiers

Artikel geschreven door Joyce Poelmans en Sofie Holemans op BlabberBuzz

Na drie jaar vertoeven in de Leuvense binnenstad is wederkeren naar deze gezellige studentenstad een veelvoorkomend punt op onze agenda. Meeting up met vroegere klassengenoten en vrienden uit het Leuvense kan daadwerkelijk in elke kroeg op de alom bekende Oude Markt. Om af te stappen van onze studentengewoontes opteerden we recent voor een iets gezonder alternatief.  Zo stoten we laatst op de foodshop en boutique, ‘Quartiers’. Deze trendy eetgelegenheid is gelegen nabij de Grote Markt, namelijk op het Margarethaplein. Voor studenten ondertussen de plaats bij uitstek voor een korte break tussen de lessen door. In tegenstaande tot vele andere Leuvense eetgelegenheden beschikt Quartiers over een groot en geanimeerd terras waar wegzakken in de lounge zeteltjes een tendens is. Ook aan de noden van de allerkleinste weet Quartiers te bevredigen dankzij een ingerichte speelruimte.

Quartiers te Leuven is de place to be voor een snelle en gezonde hap zowel ‘s ochtends als tegen lunch – tijd. Het uitgebreide Quartiers menu bestaat uit een groot breakfast – en brunchassortiment, crêperies, delis, smoothies, fast food en verschillende broodjes. Denk bijvoorbeeld maar aan wraps (kip, zalm, vegi, etc.), salades, toats Italia, toast Madama, broodje zalm en baguettes brie honing. Daarnaast weten zij ook de vegetariërs onder ons te spijzen door ook hen een ruime keuze voor te schotelen. Zo weten zij voorgaande gerechten te bereiden zodat deze ook door vegetariërs gesmaakt worden.

Naast al deze hartelijke gerechten weet Quartiers ook een variërende koffiekaart aan te bieden. Jolie Française en Hipster zijn maar twee van de unieke receptnamen die de kaart weet te kleuren. Voor de zoete – bekjes onder ons is Jolie Française een echte aanrader, zwart goud (lees Lavazza koffie) in combinatie met jouw favoriete smaakje: caramel, tiramisu, nootjes, passion fruit, anijs, honing, vanille, hazelnoten, … name it, Quartiers heeft het. Het lijkt wel alsof de gehele collectie van Le Sirop De Monin staat te pronken op het aanrecht.

Indien tijd voor een snelle hap raden we de Italian toast aan en om vervolgens de gaatjes op te vullen, een huisbereide verse pancake. Daarnaast heeft Quartiers Leuven ook een takeaway formule wat sweets on the go mogelijk maakt.

Getest en goedgekeurd. 

Foodspotting Leuven: Quartiers!

Foodspotting Leuven: Quartiers!

Foodspotting Leuven: Quartiers!

Foodspotting Leuven: Quartiers!

Foodspotting Leuven: Quartiers!

Foodspotting Leuven: Quartiers!

Andere leuks artikels van JP en SH zijn terug te vinden op hun mooie blog Blabberbuzz

 

2 Comments On This Topic
 1. Lisa
  7 years ago

  Ik ben zonet met mijn vriend gaan ontbijten in Quartiers en wij zijn, op zijn zachtst gezegd, teleurgesteld. Ten eerste laat de kwaliteit van de bediening en de bereidingstijd van onze bestelling zwaar te wensen over; ten tweede is de kwaliteit en de bereiding van het eten zelf enorm ondermaats.
  Zowel ik als mijn vriend bestelden het Energy ontbijt (English breakfast + pancakes). Na drie kwartier gewacht te moeten hebben – in een vrijwel verlaten zaak – kregen we eindelijk wat te eten voorgeschoteld (al bleek het een hele opgave te zijn om een tafel bestaande uit twee personen tegelijkertijd te bedienen). Bovendien werd ons op dat ogenblik ook pas gevraagd of we de pancakes tegelijkertijd of pas na het breakfast zouden willen eten (niet echt veel keuze dan …).
  Tot onze teleurstelling bleek dat de eieren, het spek, de boontjes en worstjes, maar ook de toast al enige tijd afgekoeld waren. Ook de smaken waren aan de lauwe en waterige kant. De combinatie van een zoet toastbrood met een zout gerecht bracht ons evenmin in bekoring. Tot slot is het presenteren van een bord op een plastieken plateau ook iets wat eerder thuishoort in een Alma. Het lijken kleine dingen, maar een samenloop ervan heeft ertoe geleid dat het een weinig appetijtelijk ontbijt werd.
  Na het English breakfast hebben we een kwartier tot 20 minuten gewacht vooraleer men de tafel – in stilte (!) – kwam opruimen. De pancakes kwamen onmiddellijk erna, maar na een eerste hap werd duidelijk dat dit in de microgolf opgewarmde flensjes waren met een waterige, verwarmde siroop.
  Ik ben absoluut geen foodsnob, maar ik kan het gewoon niet vatten als een zaak een basisgerecht zoals spek met eieren weet te verprutsen, of er in slaagt zich te profileren als een soort van healthy/hippe brunchbar maar dan wel een microgolf gebruikt om pannenkoeken te bereiden. Een regelrechte schande wat ze daar voor je neus durven zetten en dat zeker in combinatie met de prijs die ze ervoor durven vragen.

  • Elien Defraeije
   7 years ago

   Beste Lisa,

   Ik zou je aanraden om met deze kritiek naar de eigenaar te gaan want dit zou inderdaad niet mogen!

   Hopelijk is het volgende ontbijt met je vriend een groter succes 😉

   Fijne zondag!

   Groeten,
   Elien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>