Pulpo a la gallega

Ingrediënten (4 personen):

1 kg octopustentakels / 10 aardappelen / 3 liter visbouillon / paprikapoeder / 1 ajuin / look / olijfolie / koriander / zeezout.

Werkwijze:

Breng je potten met aan de kook, 1 met visbouillon voor de octopus.De andere met water en zoutvoor de aardappelen..Spoel de octopus grondig met water. Daarna klop je hem, met bijvoorbeeld een hamer, mals. Laat de octopus ongeveer 75 min koken.

Schil de aardappelen. Breng ze aan de kook en zorg dat ze ongeveer gelijktijdig met de octopus klaar zijn. Snij de ajuin in kleine stukjes.

Haal na 75 min. de octopus uit de pot. Dop hem af en snij hem in schijfjes van 1 cm. Snij ook de aardappelen in kleine schijfjes. Meng onder elkaar samen met de ajuin en look. Bestrooi met paprikapoeder, koriander, olijfolie en zeezout.

Smakelijk!


1 Comment On This Topic
  1. Es
    5 years ago

    Lekker! Ik ben dol op inktvis. Wel jammer dat de rest van mijn gezin er niet warm voor loopt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>