Papillot van pladijs en groentjes

Ingrediënten (4 personen):

4 pladijsfilets / 2 preistengels / 2 wortelen / 1 venkel / 2 cm. gember / 2 sjalotten / 2 teentjes look / 200 gram verse kaas / 100 gram zachte kaas (jonge kaas) / 2 eetlepels paneermeel / krielaardappeltjes /  olijfolie / viskruiden / peper en zout / peterselie / bieslook

Werkwijze: 

Zet 2 potten met lichtgezouten water op het vuur om de groenten en aardappelen te koken en verwarm de oven voor op 200°C.

Snijdt de sjalotten en look fijn. Schil de gember en snijdt deze ook fijn. Verwijder het groen van de preien, zodat enkel de stengels over blijven en snijdt deze in kleine reepjes. Schil de wortelen en hak deze in kleine blokjes. Verwijder de stelen, de onderst schijf en de bovenste vellen van de venkel en snijdt deze in kleine blokjes. Spoel de groenten met water.

Kook de wortelen, prei en venkel in één pot en laat ze uitlekken en afkoelen. In de andere pot kook je de aardappeltjes gaar.

Meng de verse kaas, de zachte kaas en het paneermeel in een kom. Doe er de wortelen, venkel, prei, gember, sjalotten en look bij. Breng op smaak met viskruiden, peper en zout.

Scheur 4 grote vellen aluminiumfolie af en plooi deze in het midden. Sluit de 2 zijkanten van het folie door deze een paar keer om te plooien.

Giet in elk vel een beetje olijfolie. Dep de vis goed droog, kruid ze af met viskruiden, peper en zout en leg deze in de “papillotzakjes”. Verdeel de aardappelen en het kaasmengsel met groenten over de 4 porties. Voeg op het einde aan elke papillot nog een scheutje olijfolie toe. Plooi de papillotten zorgvuldig dicht en leg ze op een bakplaat. Steek de papillotten 20 min in de voorverwarmde oven.

Snijdt ondertussen de peterselie en bieslook fijn en meng deze.

Na 20 min haal je de papillotten uit de oven en leg ze op een bord. Je opent ze langs de bovenkant en je werkt af met 2 eetlepels fijngesneden peterselie en bieslook. Je kruidt af met peper en zout.

Veel succes en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>