Miehoen met tonijn

Ingrediënten (4 personen):

250 gram mihoen / 250 gram wortels / 2 rode uien / 100 gram shiitake / 300 gram tonijn / 3 eetlepels sesamzaad / 2 cm verse gember / 1 rode peper / 4 eetlepels zonnebloemolie / 1 teentje knoflook / 1 bundeltje koriander / 1 limoen / sajosaus / peper en zout

 

Werkwijze:

Rooster de helft van de sesamzaadjes in een pan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bereid de miehoen volgens de aanwijzigingen op de verpakking (elke miehoen wordt anders bereid).

Schil de wortels en snij deze in plakjes. Verwijder de schil van de ajuinen en snij in ringen. Kuis de shiitake en snij deze in plakjes. Schil de gember en snij deze zo klein mogelijk. Verwijder het zaad uit de rode peper en snijdt in reepjes. Pers de knoflook.

Verhit 3 eetlepels olie in de wok en bak al roerend de peper, knoflook en gember. Voeg de wortels, uien en sojasaus toe. Voeg nadien de shiitake toe en voeg op het einde de miehoen toe. Breng op smaak met wat sojasaus, peper en zout.

Verhit een grilpan. Bestrijk de tonijn met olie en bestrooi de overschot van de sesamzaadjes erover samen met wat peper en zout. Gril 3 minuten langs elke kant. Snijdt de tonijn in plakjes.

Verdeel de gebakken miehoen over 4 kommen en bestrooi met het geroosterde sesamzaad en wat koriander. Leg de tonijn erop samen met een paar schijfjes limoen.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>