Indische witloofsalade met kip

Ingrediënten:

2 kippenfilets / 2 stronken witloof / 1 advocado / 2 tomaten / munt / basilicum / 2 citroenen / azijn / olijfolie / lichte sesamolie / curry / blonde rozijnen / 50 gram pijnboompitten / sesamzaad / 500 ml liter kokosmelk / peper en zout

Werkwijze:

Bestrooi de kippenfilets met curry en bak ze aan in een pan met olijfolie. Nadien bevochtigen we de kippenfilets met kokosmelk tot deze filets juist onderstaan en kruiden we af met peper en zout. We dekken de pan af met een deksel en laten dit ongeveer een kwartiertje sudderen op een zacht vuurtje. Nadien nemen we de filets van het vuur en laten we ze IN de kokosmelk afkoelen.

Snijdt de witloof en advocado fijn en besprenkelen ze beiden met een beetje citroensap zodat ze niet verkleuren. Emondeer* de tomaten en snijdt deze ook in kleine stukjes. Rooster de pijnboompitten en sesamzaadjes kort in een aparte pan.

Maak met de sesamolie en azijn en vinaigrette. Kies zelf de hoeveelheden voor de smaak.

Haal de afgekoelde filets uit de kokosmelk en snij ze in kleine stukjes.

Meng de kip, witloof, blonde rozijnen, pijnboompitten, sesamzaadjes, tomaten en advocado in een kom. Besprenkel de salade met de vinaigrette en voeg de munt en basilicum erbij. Kruidt af met peper en zout indien het nodig is.

Eet smakelijk!

*emonderen: Je kan tomaten makkelijk ontvellen door ze 12 tot 15 tellen in kokend water te dompelen. Snij vooraf de top van elke tomaat in met een kruisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>