Groentelasagne van aubergines

Ingrediënten: 

3 tomaten / 10 pastavellen / 250 gram ricotta / verse spinazie / 4 eetlepels boter / ontpitte zwarte olijven / 200 gram mozzarella / 2 aubergines / zeezout / 2 eierdooiers / olijfolie / basilicum / oregano / peper en zout

Werkwijze: 

Was de aubergines en snijdt ze in dunne plakjes. Leg ze naast elkaar op keukenpapier en bestrooi ze met zeezout. Leg er 30 minuten een zwaar voorwerp (bijv. borden) op, zodat het vocht uit de aubergines kan. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

Veeg het zeezout van de aubergines. Smeer ze in mijn olijfolie en leg ze op aluminiumfolie in de oven, gedurende 15 min. Zet de oven nadien niet uit, maar verhoog hem naar 200°C voor de lasagne straks klaar te maken.

Was de spinazie grondig en stoof deze in boter en voeg er de eierdooiers en ricotta aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Emondeer* de tomaten en snijdt ze in schijfjes.

Smeer een ovenschaal in met boter. Maak afwisselend laagjes. Eerste een laagje tomaten met oregano en basilicum, dan pastavellen, enkele in twee gesneden olijven, spinazie, pasta, aubergines, mozzarella, pasta, … Eindig met Parmezaanse kaas. Zet de schotel ongeveer 35 tot 40 min in de oven op 200°C.

* Je kan tomaten makkelijk ontvellen door ze in kokend water te dompelen tot het vel loskomt (snijdt vooraf in de top van elke tomaat een kruisje).

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>