Groene asperges met spek, rucola en Parmezaanse kaas

Ingrediënten (4 personen):

12 groene asperges / 75 gram geraspte Parmezaanse kaas / 4 grote sneden gerookt spek / citroensap / rucola / olijfolie / peper en zout

Werkwijze: 

Verwarm de oven voor op 80°C. Breng een pot met gezouten water aan de kook.

Schil de asperges goed en verwijder de onderste toppen. Kook de asperges ongeveer 5 minuten. Hou ze achteraf warm in de oven met wat olijfolie, peper en zout. Bak het spek bruin zonder vetstof te gebruiken. Meng de rucola met wat olijfolie, citroensap, peper en zout.

Serveer de asperges met het spek er rond gedraaid op een bedje van rucola. Bestrooi op het einde met wat Parmezaanse kaas.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>