Gekaramilseerde witloof met serranohesp

Ingrediënten:

6 stronken witloof / 50 gram boter / 4 theelepels bruine suiker / 75 gram Parmezaanse kaas / 12 sneetjes serranohesp / tijm / olijfolie / grof zeezout / peper

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Verwijder de buitenste witloofbladen en het onderste gedeelte. Snijdt de stronken in 2 delen. Verwarm de boter in de pan, voeg er de suiker aan toe en roer dit door elkaar. Zodra het goed borrelt leg dan de stronken met het platte gedeelte naar beneden in de pan niet te dicht op elkaar. Verdeel de witloof eventueel over meerdere pannen. Bak de witloof 2 à 3 minuten tot ze goudbruin zijn.

Leg ze daarna op een bakplaat met de gekarameliseerde kant naar boven. Bestrooi ze met wat zeezout en peper. Verdeel de de Parmezaanse kaas en tijm over de 12 stronken en leg de parmahesp er boven op. Zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de witloof warm en besprenkel deze voor het opdienen met een beetje olijfolie.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>