Gekaramelisseerde appel en peer met crumble en vanille-ijs

Ingrediënten (4 personen):

3 appels / 3 peren / 100 gram witte suiker / 80 gram bruine suiker / 120 gram bloem / 180 gram boter / vanille-ijs / munt

 

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 210°C.

Maak het crumbledeeg door de bruine suiker, de bloem en 120 gram zachte boter in een kom te mengen. Verkruimel het deeg met de vingertoppen boven een bakplaat. Bak het ongeveer 15 minuutjes in de oven. Laat afkoelen en verkruimel tot crumble.

Schil de appels en peren en verwijder het klokhuis. Snijdt in plakjes. Smelt 4 eetlepels boter met de witte suiker in een bakpan. Bak daarin de plakjes appels en peren langs elke kant ongeveer 2 minuutjes.

Maak een tompoes door laagjes appel en peer af te wisselen. Bestrooi met knapperige crumble.

Serveer met een bolletje vanille-ijs en wat muntblaadjes.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>