Exotische scampi’s

Ingrediënten (4 personen):

12 scampi’s / 1 mango / 1 komkommer / 1 sjalot / 1 eetlepel passievruchtazijn / 2 eetlepels zonnebloemolie / olijfolie / peper en zout

Werkwijze:

Schil de mango en verwijder de pit. Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijdt zowel de komkommer als mango in brunoise.

Snijdt de sjalot fijn en maak er vinaigrette van samen met de zonnebloemolie en de passievruchtazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Pel de scampi’s, verwijder de darmkanalen en bak ze mooi bruin. D.w.z. kort in een hete pan in olijfolie, dan zijn de scampi’s lekker krokant. Breng op smaak met peper en zout.

Neem kleine aperitiefglaasjes. Schik een laagje komkommer en mango op de bodem. Schik drie scampi’s per glaasje met de staart naar boven en schep er één lepel vinaigrette bovenop.

Tip: het hapje is het lekkerste als de scampi’s warm geserveerd worden

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>