Eendenborstfilet met een salsa van watermeloen

Ingrediënten (4 personen):

600 gram eendenborstfilets / ⅛ watermeloen / ½ komkommer / 3 lente-uien / waterkers / cashewnoten / pistachenoten / sesamolie / sojasaus / 1 limoen / ½ appelsien / 1 rode peper / 1 cm gember / grof zout / peper en zout

 

Werkwijze:

Maak een marinade met 3 eetlepels sesamolie en 3 eetlepels sojasaus, het sap van 1 limoen en ½ sinaasappel. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijdt deze fijn. Schil de gember en snijdt fijn. Voeg alles samen en breng op smaak met wat peper en zout.

Kerf met een scherp mes inkepingen in het vet van de eendenborstfilets. Bestrijk het vlees met de marinade en plaats het een uur in de koelkast. Hak de pistache- en cashewnoten fijn en houdt aan de kant voor straks.

Snijdt de watermeloen in kleine stukjes. Was de komkommer goed en snijdt in kleine stukjes. Doe het zelfde bij de lente-uien en de waterkers. Voeg alles samen in een kom en kruidt af met peper en zout.

Bak de eendenborstfilets op een gril. 4 minuten op zijn vel/vet kant en 3 minuten op de andere kant. Zet het vuur uit en laat de eendenborstfilets nog een kleine 10 minuten garen onder een deksel.

Snijdt het vlees in dunne plakjes. Verdeel het over de borden samen met de salsa. Bestrooi met cashew- en pistachenoten, grof zout en wat peper.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>