Couscous met groenten en gegrilde kip

Dit gerecht is ook zeer lekker zonder de kip!

Ingrediënten (4 personen):
250 gram couscous / 1 courgette / 4 tomaten / 300 gram kipfilet / 2 teentjes knoflook / enkele basilicum blaadjes / enkele muntblaadjes / 1 eetlepel citroensap / olijfolie / peper en zout

Werkwijze:
fotoDoe de couscous in een grote schaal en meng 1 theelepel zout erdoor. Schenk 400 ml kokend water erover en laat dit enkele minuten (exacte minuten staat op de doos genoteerd) rusten.

Klop een dressing van 3 eetlepels olijfolie, het citroensap, de helft van de verse basilicum en verse munt en de nodige peper en zout.

Snijd de courgette en tomaten in halve plakjes en pers de knoflook. Verhit een pan met olijfolie en bak de courgette ongeveer 3 minuten en voeg dan de knoflook eraan toe. Laat dit nog een minuutje bakken. Schep de tomaten erdoor en bak 5 minuten op een laag vuurtje. Doe de couscous met de rest van de basilicum en munt erbij, meng en bak nog 1 minuutje. Breng op smaak met paper en zout.

Zonder de kip is dit een ideaal vegetarisch gerecht.

Snijd de kip in plakken en bestrijk de kip met olijfolie en wat peper en zout. Verhit de grilpan en gril de kip ongeveer 6 minuten. Keer na ongeveer 3 minuten om.

Verdeel de couscous en kip over 4 borden en serveer met de dressing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>