Carpaccio van sint-jacobsschelp en raap

Ingrediënten (4 personen):

8 sint-jakobsschelpen / 1 langwerpige witte raap / 1 limoen / 75 gram preischeuten / 75 gram radijsscheuten / half bosje kervel / 1 lente-ui / balsamicoazijn / zeezout en vers gemalen peper / olijfolie

Werkwijze:

Spoel de sint-jacobsschelpen en wrijf ze droog met keukenpapier. Steek ze 30 minuten in de diepvriezer. Wanneer je ze er terug uithaalt, snij ze in de breedte in filterdunne plakjes. 

Pers de limoen uit en besprenkel de carpaccio van sint-jacobsschelpen met het limoensap. Maak een zeste van de limoenschil. Bestrooi met zeezout en vers gemalen peper. Bewaar een kwartiertje in de koelkast.

Schil de raap en snij in zeer dunne plakjes met gebruik van een dunschiller. Bestrooi met zout en hou een kwartiertje opzij.

Spoel de kervel en zwier droog. Spoel de lente-ui, dep droog en snij fijn.

Meng 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn tot een emulsie en kruid af met peper en zout.

Creëer millefeuilles van carpaccio met een plakje raap, daarop een plakje sint-jacobsschelp en daarop weer een plakje raap en ga zo maar verder te verdelen over vier borden. Schik er wat kervel en prei- en radijsscheuten op. Besprenkel met de vinaigrette. Bestrooi met sesamzaadjes en ringetjes lente-ui. Dien koud op.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>