Broccolitaart met spek en kaas

Ingrediënten (4 personen):

1 rol bladerdeeg / 1 broccoli / 150 gram spekreepjes / 15 plakes reblochon (Franse kaas) / 2 eieren / 1 dl magere room / 1 teentje look / nootmuskaat / peper en zout

Werkwijze: 

Verwarm de oven voor op 200°C.

Klop de eieren samen met de room. Schil de knoflook en snijdt deze zeer fijn. Voeg deze toe aan het mengsel, samen met een mespunt nootmuskaat, wat peper en zout. Verwijder broccoliroosjes van de broccoli en spoel ze goed met water en dep ze droog met een handdoek.

Plaats het deeg samen met het bakpapier in een taartvorm. Maak met een vorm gaatjes in de taartbodem, maar zorg ervoor dat het bladerdeeg NIET doorprikt is. Verdeel het eiermengsel over de taartbodem. Leg de broccoliroosjes er bovenop. Verdeel de spekjes en plakjes reblochonkaas over de broccoli.

Steek de broccolitaart 30 minuten in de oven. Laat de taart nadien 10 minuutjes rusten op het aanrecht. De taart is het lekkerste als je hem lauw serveert.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>