Broccolisoep

Ingrediënten:

2 (grote) uien / 2 preistengels / 1/2 selder / 2 zoete aardappelen / 1 groot teentje look / 2 broccoli’s / 3 laurierblaadjes (vers of gedroogd) / tijm (vers of gedroogd) / 3 liter groentebouillon / peper en zout

Werkwijze:

Pel de uien en look. Snij de het wit van de prei grof en verwijder het groene gedeelte. Snij de broccoli’s (in zijn geheel) en selder in grove stukken en schil de zoete aardappelen en snij ze ook in grove stukken. Was de prei en de stukjes broccoli in ruim water, zodat er geen zand of aarde achterblijft.

Verhit een pot en stoof de uien en look in olijfolie. Roer regelmatig zodat deze niet bruin worden. De prei, selder, het harde gedeelte van de broccoli en de zoete aardappelen mogen toegevoegd worden. Laat alles enkele minuten stoven en roer de groenten regelmatig om. Voeg daarna de broccoliroosjes toe.

Voeg na enkele minuten de groentebouillon (1 blokje bouillon per 500 ml. water) bij de groenten. Voeg dan enkele laurierblaadjes en tijm toe in een kruidentuiltje (bouquet garni) en laat de soep ongeveer 30 minuutjes sudderen op een laag vuurtje.

Na een halfuurtje haal je het kruidentuiltje uit de soep en mix je de soep grondig. Wanneer je de soep nog fijner wilt, kan je hem door een puntzeef halen. Breng op smaak met peper en zout. Wanneer je het nodig vindt, voeg er dan nog een extra bouillonblokje aan toe.

Serveer de broccolisoep warm.

Tip: Kruidenkaas is zeer lekker in broccolisoep! Serveer een soeplepel in de kom soep.

Wanneer je hier een lekkere boterham bij eet, heb je de ideale gezonde lunch!

Veel succes en smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>