Bloemkoolsoep met kokosmelk en koriander

Ingrediënten:

2 grote uien / 3 preistengels / 2 bloemkolen / 2 bosjes koriander / 500 ml kokosmelk / olijfolie / 3 bouillonblokjes / peper en zout

Werkwijze:

Schil de ajuinen en snijdt ze grof. Verwijder het groen en de wortel van de preien en snijdt het witte gedeelte in grove stukken en spoel deze goed met water. Verwijder het groene gedeelte van de bloemkolen. Snijdt de roosjes er af en spoel deze in het water. Pluk de blaadjes koriander van de stengels en was deze grondig.

Stoof eerst de ajuinen in wat olijfolie, doe dan de prei erbij. Voeg enkele minuten later de bloemkoolroosjes toe samen met 3 liter water en drie bouillonblokjes. Het is normaal dat niet alle bloemkool onder water is. Laat dit 20 minuutjes koken. Voeg nadien de koriander toe. Mix alles en voeg er de kokosmelk aan toe. Indien nodig, voeg er nog wat water bij. Breng op smaak met peper en zout.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>