Aspergesoep

Ingrediënten: 

3 liter bouillon / 1 bundel asperges / 100 gram boter / 100 gram bloem / 50 gram peterselie / 250 ml melk / peper en zout

Werkwijze:

Schil de asperges en gebruik de schillen voor de bouillon. Zet de schillen in een pot met 3 liter water. Giet het water na 20 minuten af  in een kom en gebruik dit als bouillon.

Snijdt van alle asperges de top en houdt deze apart. Snijdt de asperges in stukken van 1 cm. Breng ze aan de kook in 1,5 liter bouillon. Breng de puntjes aan de kook in 400 ml bouillon. Wanneer de stukje asperges gekookt zijn mix je ze samen met de bouillon.

Maak een roux, laat de boter smelten en voer al roerend de bloem toe. Voeg dan al roerend de melk en overschot van bouillon toe. Wanneer deze goed gemengd is mag je de gemixte asperges toevoegen, de gekookte puntjes en de bouillon ervan. Kruidt af met peper en zout. Wanneer je het nodig vindt, voeg je er nog een bouillonblokje aan toe.

Heerlijke aspergesoep

Voeg voor het serveren de gehakte peterselie toe.

Tip: Grijze garnaaltjes zijn zeer lekker bij aspergesoep! Serveer een eetlepel in de kom soep.

Veel succes en smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>