Aardappel opgevuld met aardappelpuree, gamba’s en truffelolie

Ingrediënten (4 personen):

4 vastkokende aardappelen / 6 eieren / 1 dl room / 8 gamba’s / truffelolie / olijfolie / melk / 75 gram gepelde grijze garnalen / boter / peterselie / nootmuskaat / peper en zout

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 120°C.

Kook de aardappelen met de schil. Snijdt ze doormidden en hol ze uit. Maak van de overschot aardappelpuree met wat boter, klein beetje melk, grijze garnalen en breng op smaak met nootmuskaat, truffelolie en peper en zout

Laat de uitgeholde aardappelen afkoelen. Smeer dan in met een mengsel van eigeel, room, peper en zout. Bedek het mengsel met de aardappelpuree. Pel de gamba’s, verwijder het darmkanaalen breng op smaak met peper en zout. Bak ze kort in een hete pan in wat olijfolie.

Warm de aardappeltonnetjes vijf minuten op in de oven (120°C). Leg de gamba’s erop en werk af met de wat truffelolie en peterselie.

Veel plezier en smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>